PORAKAIVOT

 

 

Veden saastuminen Intiassa

UNICEFin mukaan 814 miljoonaa ihmistä Intiassa kärsii saastuneesta vedestä. Intialaisista lapsista 45 % on alikehittyneitä, ja joka vuosi 600 000 alle viisivuotiasta lasta kuolee johtuen ennen muuta puutteellisesta vesihuollosta ja heikosta hygieniasta. On arvioitu, että noin 37,7 miljoonaa intialaista sairastuu veden kautta tarttuneisiin tauteihin ja pelkästään ripuliin kuolee 1,5 miljoonaa lasta vuosittain.

NEW DELHIN (Thomson Reuters Foundation) mukaan Pohjois-Himalajalta lähtien aina palmujen reunustamille etelän hiekkarannoille saakka 600 miljoonaa ihmistä eli lähes puolet Intian väestöstä joutuu kärsimään akuutista vesipulasta. Veden saastuminen on valtava ongelma. Raportin mukaan lähes 70 % Intian vedestä on epäpuhdasta, ja se vaikuttaa kolmeen neljäsosaan intialaisista ja lisää 20 prosentilla maan tautikuormitusta.

Jeesus-kaivoprojekti

Vuodesta 2001 alkaen Gospel for Tribals Social Service Society on porannut kaivoja Telanganan osavaltion maaseutualueilla ja muissakin osavaltioissa, niin että köyhät ihmiset köyhimmillä alueilla saisivat puhdasta juomavettä. Tarve on valtava, joten Gospel For Tribals Social Service Society tekee oman osansa poraamalla Jeesus-kaivoja auttaakseen intialaisia saamaan puhdasta vettä.

Tällä hetkellä olemme poranneet kahden organisaatiomme voimin yhteensä 1450 Jeesus-kaivoa, ja noin 300.000 ihmistä ovat hyötyneet näistä kaivoista. Jokaisessa kylässä tai siirtolassa, joissa olemme poranneet kaivoja, köyhät ihmiset ovat olleet hyvin onnellisia ja kiitollisia siitä, että heille on lahjoitettu Jeesus-kaivo. Jokainen kaivo on rekisteröity, ja viranomaiset on kutsuttu kaivojen käyttöönottoseremoniaan silminnäkijätodistajiksi.

Näiden Jeesus-kaivojen poraamisen ovat mahdollistaneet anteliaiden ihmisten lahjoitukset. Silti vielä monista köyhistä kylistä ja siirtoloista puuttuu kaivo. Yhden porakaivon kustannus on noin 900 – 1000 euroa. Sinullakin on mahdollisuus antaa jollekin köyhälle kylälle lahjana tällainen Jeesus-kaivo.

Se tapahtuu näin: Kun suomalainen sponsori/sponsorit antavat lahjoituksen suomalaisen järjestön kautta yhden tai useamman kaivon rakentamiseksi, porakaivotiimi Intiassa tekee porakaivon kylässä, jossa tarve on suurin. Tämä tapahtuu noin 4-6 viikon kuluessa. Sen jälkeen sponsorille toimitetaan suomalaisen järjestön kautta raportti ja valokuvia kaivon käyttöönotosta.

Agape Intia ry