Pastori Jacob kiittää rukouksistamme ja ilmoittaa, että hän, hänen vaimonsa Elisabeth ja koko GTSSS-yhteisö ovat varjeltuneet koronavirukselta. Intian tilanne on kuitenkin äärimmäisen vaikea. Ei Jacob itse eikä myöskään hänen isänsä sukupolvi ole nähneet Intiassa mitään näin kauheaa koettelemusta aiemmin, nyt kun maa on ollut täysin suljettuna jo yli kuukauden koronapandemian vuoksi. Hän kirjoittaa:

– Valtion viranomaiset ovat pyytäneet meidän järjestöämme auttamaan köyhiä ja puutteenalaisia päivätyöläisiä ja siirtotyöläisiä, jotka elävät kädestä suuhun. Koska Intiaa pidetään täysin suljettuna, ihmiset eivät saa poistua kodeistaan. Toisaalta ne 40 miljoonaa siirtotyöläistä, joiden koti on satojen kilometrien päässä, eivät saa palata koteihinsa edes jalkaisin, vaan heidät on majoitettu kouluille ja muihin paikkoihin, joissa turvavälejä pystytään noudattamaan. He odottavat joka päivä, että joku toisi heille ruokaa. Valtio yrittää auttaa heitä, mutta tarve on aivan valtava.

Tähän mennessä olemme pystyneet toimittamaan riisiä, vihanneksia ym. 6850 perheelle. Ihmiset ovat äärimmäisen kiitollisia, koska he ovat nälkäisiä ja epätoivoisessa tilanteessa. Riisin ja muiden elintarvikkeiden jakelu toteutetaan aina yhdessä poliisin ja muiden viranomaisten kanssa.

Samanaikaisesti kun autamme näitä ihmisiä, meillä on entinen vastuu GTSSS-järjestön toiminnasta: on huolehdittava orpolapsista, pastoriperheistä, leprasiirtoloista, leskistä, vanhuksista jne. Erityistä tukeamme tarvitsevat 1150 pastoriperhettämme, koska kirkot ovat suljettuina. Lisäksi on paljon muitakin köyhiä pastoriperheitä, jotka ovat pyytäneet meiltä ruoka-apua. Valtio pyytää meitä toimittamaan riisiä ja muita elintarvikkeita 26000 perheelle. Tällainen apupaketti, jonka päätuote on 10 kg riisiä, maksaa 10 euroa. Pastoriperheiden apupaketissa on 25 kg riisiä ja muita elintarvikkeita, ja sen hinta on 20 euroa. Kun ostamme rekkakuormallisen eli 20 tonnia riisiä, sen tukkuhinta on meille 8500 euroa ja sillä autamme 2000 perhettä.

Huolimatta kaikista haasteista ja tarpeista, joiden keskellä olemme, erotamme joka viikko kaksi päivää paastoamiseen ja rukoukseen ja pyydämme, että Herra antaisi meille armonsa ja voimansa.

Kulkiessani tiimini kanssa nälkäisten, janoisten ja puutteenalaisten ihmisten joukossa sydämeni murtuu heidän tähtensä ja muistan, kuinka Jeesus aikoinaan kulki haavoittuneiden, särkyneiden, sairaiden ja hylättyjen parissa.

Kun hän näki väkijoukot, hänet valtasi sääli, sillä ihmiset olivat näännyksissä ja heitteillä, kuin lammaslauma paimenta vailla. Mt. 9:36.

Agape Intia ry